pyszna i aromatyczna mieszanka intensywnie pomarańczowej marchewki i pachnącej latem cytryny. doskonała do kanapek, ciastek, rogalików. czy po prostu wyjadana łyżeczką ze słoiczka.
konfitura marchwiowo cytrynowa
1 kg cytryny
1 kg marchewki
2 kg cukru
wystarczy tylko sparzyc cytryny, obrac marchewki, zmielic w maszynce (razem z cytrynową skórką, usunąc jedynie pestki). gotowac z dodatkiem cukru około 40 minut, napełniac słoiki gorącym. i cieszyc się latem w środku zimy.
Bardzo fajny pomysl: marchewka plus cytryna i wwychodzi piekna konfitura! Na pewno zrobie. Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńPyszne! Kupiłam kiedyś podobną, ale ta chyba stanie u mnie w kuchni :-)
OdpowiedzUsuńmnie ten dżem prześladuje od jakiego czasu-ciągle woła zrób mnie
OdpowiedzUsuńBardzo to jest słodkie?
słodkie bardzo nie jest, raczej takie aromatyczne od cytryny. ale myślę, że ilośc cukru można dodac według swoich upodobań, mniej lub więcej.. (:
OdpowiedzUsuńniesamowicie to wygląda :)
OdpowiedzUsuńA to tutaj się schowała ta konfitura! :))) Ależ się jej naszukałam! Wygląda przepięknie i na pewno smakuje wybornie. Do spróbowania- koniecznie!
OdpowiedzUsuńNa pewno zrobię, już sobie zapisałam!
OdpowiedzUsuń