w ramach spontanicznego weekendu makowego chrupiące, pieczone pierożki z pysznym nadzieniem makowym.
pierogi pieczone z makiem
przygotować ciasto na pierogi, najlepiej skorzystać ze swojego ulubionego, sprawdzonego przepisu. ugotować mak, wymieszać z bakaliami, miodem i aromatem, albo użyć gotowej masy makowej z puszki. nadziać pierożki, posmarować żółtkiem, posypać makiem, piec w 180st. do zarumienienia. i chrupać..
Piękne pierożki! Nie jadłam jeszcze z makowym nadzieniem. Pyszniutko się prezentują :)
OdpowiedzUsuńwygladaja wspaniale:) ja podobnie jak majanka, nigdy takich nie jadlam, ale moze sie skusze:)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam
mi one pachną Wigilią
OdpowiedzUsuńPysznie wyglądają! Uwielbiam nadzienie makowe, więc te pierożki muszą być wspaniałe :)! Mniam ;)...
OdpowiedzUsuńPs. Nie wiedziałam nic o tym makowym weekendzie, a szkoda, bo chętnie bym wzięła udział :)...
Śliczne robisz zdjęcia, emanują takim wewnętrznym spokojem, może to to światło :)
OdpowiedzUsuńObłędnie wyglądają! Jak nie przepadam za makiem tak na takie pierożki bym się chętnie skusiła;) Pozdrawiam
OdpowiedzUsuń