sobota, 31 stycznia 2009

pierożki z nadzieniem makowym

w ramach spontanicznego weekendu makowego chrupiące, pieczone pierożki z pysznym nadzieniem makowym.

pierogi pieczone z makiem

przygotować ciasto na pierogi, najlepiej skorzystać ze swojego ulubionego, sprawdzonego przepisu. ugotować mak, wymieszać z bakaliami, miodem i aromatem, albo użyć gotowej masy makowej z puszki. nadziać pierożki, posmarować żółtkiem, posypać makiem, piec w 180st. do zarumienienia. i chrupać..

6 komentarzy:

  1. Piękne pierożki! Nie jadłam jeszcze z makowym nadzieniem. Pyszniutko się prezentują :)

    OdpowiedzUsuń
  2. wygladaja wspaniale:) ja podobnie jak majanka, nigdy takich nie jadlam, ale moze sie skusze:)

    pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  3. mi one pachną Wigilią

    OdpowiedzUsuń
  4. Pysznie wyglądają! Uwielbiam nadzienie makowe, więc te pierożki muszą być wspaniałe :)! Mniam ;)...
    Ps. Nie wiedziałam nic o tym makowym weekendzie, a szkoda, bo chętnie bym wzięła udział :)...

    OdpowiedzUsuń
  5. Śliczne robisz zdjęcia, emanują takim wewnętrznym spokojem, może to to światło :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Obłędnie wyglądają! Jak nie przepadam za makiem tak na takie pierożki bym się chętnie skusiła;) Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń