sobota, 24 stycznia 2009

marchewkowe muffinki z lukrową polewą

warzywno - słodka babeczka do sobotniej herbaty. albo kawy (-:

marchewkowe muffiny z lukrową polewą

1 szkl. mąki, 1/2 szkl. płatków owsianych, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1/2 łyżeczki sody, szczypta soli, 1/2 szkl. pudru, 1 jajko, 1/3 szkl. oleju, kubeczek jogurtu biszkoptowego, 1 starta marchewka, siemię lniane
lukier: sok z cytryny, puder

mokre składniki wymieszac w jednej misce, suche w drugiej, połączyc ze sobą i przełożyc do papilotek. piec 20 minut w 180st. można posypac siemieniem lnianym do ozdoby lub polukrowac.

5 komentarzy:

  1. Ha. :-) Też zrobiłam marchewkowe. :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Sliczne, smakowite i pięknie udekorowane są Twoje muffiny!:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Marchewkowe muffiny rządzą! :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ale urocze te z serduszkami :) Wygladają cudownie :)

    OdpowiedzUsuń
  5. ślicznie przybrane :)

    OdpowiedzUsuń