piątek, 20 lutego 2009

trufelki bardzo czekoladowe, migdałowe.

cieszą nie tylko smakiem. ale i wyglądem. otoczone w pudrowym puchu..

trufle czekoladowo migdałowe

200g biszkoptów
100g masła
garśc migdałów
tabliczka białej czekolady
1/2 szkl pudru
aromat migdałowy

pokruszone biszkopty wymieszac z pudrem i zmielonymi migdałami (po jednym zostawic do środka kulki). dodac stopione masło, aromat oraz czekoladę. uformowac małe kuleczki, obtoczyc w pudrze i słodka pysznośc gotowa.

4 komentarze:

  1. Anonimowy7:16:00 PM

    O Najukochańsza Mamo !!!! Jak mi słodko jak sobie patrze na te trufelki, O Mistrzyni :) Kamila :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Widzę, że nie tylko ja mam słabość do trufelków :). Uwielbiam p. zdjęcia, proste ale artystyczne zarazem :).

    OdpowiedzUsuń
  3. Och, piękne trufelki! U mnie też trufelki , ale inne. Uwielbiam takie słodkie malenstwa:))

    OdpowiedzUsuń
  4. i znowu pyszne trufelki, chciałabym skosztować chociaż jednego do dzisiejszej kawy :)

    OdpowiedzUsuń