niedziela, 1 lutego 2009

houskové knedliky

czeskie knedliki z bułką. proste w przygotowaniu. mięciutkie i delikatne w smaku.

czeskie knedliki

2 kajzerki, 2 jajka, 5-6 łyżek mąki, sól, pieprz, 1/2 szkl. mleka, koperek

w misce wymieszać jajka z mąką, przyprawami i koperkiem, wlać mleko. dodać pokrojone w kostkę bułki, wymieszać i odstawić na 30 minut, aby nasiąkły. po tym czasie sprawdzić czy konsystencja jest odpowiednia, jeśli nie, dodać jeszcze mąkę. uformować knedliki i gotować w osolonej wodzie około 15 minut.

2 komentarze:

  1. O, ciekawa wariacja...

    OdpowiedzUsuń
  2. Noo bardzo ładne i fajniuśkie..i szybkie-to najważniejsze!
    www.waniliowachmurka.blox.pl-a ja cię zaproszę na muffinki:)

    OdpowiedzUsuń