poniedziałek, 9 marca 2009

kolorowe florentynki

jak je zobaczyłam, wiedziałam, że na pewno je upiekę. i na pewno będą pyszne. zawsze zachwycają mnie takie małe kolorowe cuda.

florentynki z kandyzowanymi ananasami

100 g masła, 2 łyżki miodu, 50 g cukru, 130 g mąki, garść kandyzowanych ananasów, 80 g gorzkiej czekolady

masło rozpuścić z miodem i cukrem, do gorącego dodać mąkę i ananasy, wymieszać. uformować kulki, ułożyć na blaszce i piec 12 min w 180st. ostudzić , aby stwardniały, posmarować z jednej strony rozpuszczoną czekoladą. /przepis od agatki

14 komentarzy:

  1. ojejku...jak tu u ciebie ładnie...i tyle inspiracji...nie znalazłam lub też przegapiłam księgę gości zatem pozostawiam po sobie komentarz:)

    OdpowiedzUsuń
  2. bardzo są mniamuśne :) i do tego jakie śliczne!!

    OdpowiedzUsuń
  3. U Ciebie jest zawsze tak ladnie kolorowo:D

    OdpowiedzUsuń
  4. Anonimowy9:02:00 PM

    bardzo ładne :-))

    OdpowiedzUsuń
  5. kolorowe i chrupiące :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Jakie pięknie kolorowe :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Urokliwe i optymistyczne. Bardzo fajne, tez takie lubie!

    OdpowiedzUsuń
  8. Rzeczywiście kolorowe cuda!:)) Sliczne są :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Poproszę taką jedną kolorową florentynkę :) Musi byc pyszna!

    OdpowiedzUsuń
  10. Anonimowy9:40:00 AM

    A nie są zbyt twarde?

    OdpowiedzUsuń
  11. Anonimowy11:53:00 AM

    Wspaniale wyglądają i (chyba) pachną:-)
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  12. Anonimowy7:14:00 PM

    Piękne ciasteczka :). Cudowne - takie kolorowe i wesołe :). Od razu widać, że wiosna idzie!

    OdpowiedzUsuń
  13. Bardzo dobre są florentynki.Ja je zawsze kupuje w cukierence w moim mieście.Tam są nalepsze na świecie:)

    OdpowiedzUsuń