wtorek, 7 lipca 2009

jagody. babeczki.

pierwsze tego lata, najpyszniejsze. farbują język na fioletowo i mają smak, który przywołuje same miłe wspomnienia. babeczki z ich dodatkiem są wyjątkowo smaczne. i mają piegi, granatowe piegi. słodko, owocowo, tak lubimy.

babeczki z jagodami

1,5 szkl. mąki, 2 jajka, 1/2 szkl. oleju, 1/2 szkl. cukru, 2 łyżeczki cukru waniliowego, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, szczypta sody, jogody


jajka zmiksowałam lekko z cukrem, dodałam olej. mąkę wymieszałam z cukrami, proszkiem oraz sodą i dodałam do jajek. wymieszałam wszystkie składniki na koniec wrzucając jagody, dużo jagód. gotową masę przełożyłam do foremek i piekłam około 25 minut w 180st.

13 komentarzy:

  1. babeczki z jagodami! tyle ich na blogach:) ja tez swoja zrobiłam i czekaja grzecznie na publikacje:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Och, jagódki - uwielbiam ! A w babeczkach to musi być pyszne!:))

    OdpowiedzUsuń
  3. Jagody wogóle są OK, a w babeczkach to nawet bardziej niż OK :-)
    I smaka mi Asiejko narobiłaś okrutnego :-D

    OdpowiedzUsuń
  4. bardzo pysznie wyglądają

    OdpowiedzUsuń
  5. Piekne i pyszne maleństwa...tez wczoraj piekłam...

    OdpowiedzUsuń
  6. o tak, jagody są najpyszniejsze!

    OdpowiedzUsuń
  7. Mlask, mlask! POtrzebuję jagód, od zaraz!

    OdpowiedzUsuń
  8. To są właśnie prawdziwie wakacyjne muffinki! Aż ślinka leci!

    OdpowiedzUsuń
  9. O tak- są wyjątkowo smaczne;)

    OdpowiedzUsuń
  10. pysznosci :)) mufinki...jagody...klasyka.....i to jaka pyszna :)))

    OdpowiedzUsuń
  11. tez niedawno piekłaminki z jagodami ;)
    Jak narazie mufiny z jagodami to moje ulubione babeczki ;)

    OdpowiedzUsuń
  12. Aj, pięknie wyglądają. :)

    OdpowiedzUsuń
  13. Zjadłoby się, oj zjadło.... ;)

    OdpowiedzUsuń