pierwsze tego lata, najpyszniejsze. farbują język na fioletowo i mają smak, który przywołuje same miłe wspomnienia. babeczki z ich dodatkiem są wyjątkowo smaczne. i mają piegi, granatowe piegi. słodko, owocowo, tak lubimy.
babeczki z jagodami
1,5 szkl. mąki, 2 jajka, 1/2 szkl. oleju, 1/2 szkl. cukru, 2 łyżeczki cukru waniliowego, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, szczypta sody, jogody
jajka zmiksowałam lekko z cukrem, dodałam olej. mąkę wymieszałam z cukrami, proszkiem oraz sodą i dodałam do jajek. wymieszałam wszystkie składniki na koniec wrzucając jagody, dużo jagód. gotową masę przełożyłam do foremek i piekłam około 25 minut w 180st.
babeczki z jagodami! tyle ich na blogach:) ja tez swoja zrobiłam i czekaja grzecznie na publikacje:)
OdpowiedzUsuńOch, jagódki - uwielbiam ! A w babeczkach to musi być pyszne!:))
OdpowiedzUsuńJagody wogóle są OK, a w babeczkach to nawet bardziej niż OK :-)
OdpowiedzUsuńI smaka mi Asiejko narobiłaś okrutnego :-D
bardzo pysznie wyglądają
OdpowiedzUsuńPiekne i pyszne maleństwa...tez wczoraj piekłam...
OdpowiedzUsuńo tak, jagody są najpyszniejsze!
OdpowiedzUsuńMlask, mlask! POtrzebuję jagód, od zaraz!
OdpowiedzUsuńTo są właśnie prawdziwie wakacyjne muffinki! Aż ślinka leci!
OdpowiedzUsuńO tak- są wyjątkowo smaczne;)
OdpowiedzUsuńpysznosci :)) mufinki...jagody...klasyka.....i to jaka pyszna :)))
OdpowiedzUsuńtez niedawno piekłaminki z jagodami ;)
OdpowiedzUsuńJak narazie mufiny z jagodami to moje ulubione babeczki ;)
Aj, pięknie wyglądają. :)
OdpowiedzUsuńZjadłoby się, oj zjadło.... ;)
OdpowiedzUsuń